YOZGAT TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ DUYURU

13 Mart 2020

ÖNEMLİ DUYURU

        Çinin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs( corona virüsü), Dünya Sağlık Örgütünce koronavirüsü «pandemi» (salgın) olarak sınıflandırıldı. 11 Mart’ta ise Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü ve virüs şüphesi olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

        Corona virüsünün Türkiye’ye sıçradığının duyurulması üzerine fırsatçı esnaflar harekete geçmiştir. İlimizde de diğer illerde olduğu gibi hijyen ürünlerinin (Kolonya, dezenfektan, maske, deterjan, temizlik ürünleri vb.) ve/veya bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlarında fiyatlarında ciddi artışların meydana geldiği gözlenmektedir.

        İlimizde fırsatçılık yapan esnaflara karşı denetimlerimiz sıklaştırılmıştır. Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerimiz  denetimlerini yapmaktadır. İlimizde fırsatçılık yapan esnaflar tespit edilmesi halinde idari yaptırıma maruz kalabilirler. Vatandaşlarımız haksız fiyat artışı yaptığı düşündüğü esnafları Haksız Fiyat Artışı Uygulamasını kullanarak veya 175 Alo Tüketici İhbar Hattını arayarak ihbarda bulunabilirler.

        Duyarlı esnafımıza ve konuyu hassasiyetle takip eden vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.